Depram

Lucrari de verificari aparate/instalatii electrice cu termoviziune

Lucrări de verificări aparate/instalații electrice cu termoviziune

Termografia (termoviziunea) este masurarea campului termic prin inregistrarea radiatiilor infrarosii si vizualizarea distributiei de temperatura pe suprafetele observate.

Echipamentele industriale in care procesele tehnologice impun nivele termice mai inalte in raport cu mediul inconjurator prezinta pierderi energetice care depind de topologia instalatiilor, precum si de calitatea si starea izolatiei acestora. Evaluarea acestor pierderi de energie, care reduc randamentul sistemelor, implica cunoasterea distributiei termice a tuturor componentelor acestora.

Aceasta se realizeaza cu ajutorul sistemului de termografie care vizualizeaza distributia temperaturii pe suprafata echipamentelor, prin masurarea radiatiilor IR (infrarosii).

Radiaţia ultravioletă Radiaţia vizibilă Radiaţia infraroşie Infraroşu apropiat Infraroşu mediu Infraroşu îndepărtat Infraroşu extrem Unde radio 10-3µm 0,38 0,75 3 6 15 30 >1014 µm Radiaţia infraroşie – un segment al radiaţiei electromagnetice. Examinare termografică – observare, măsurare şi interpretare a caracteristicilor unei scene termice cu ajutorul unui ansamblu de aparate şi instrumente denumite sistem de termografiere.

Aplicatii in energetică:

Termografia prezintă avantaje majore faţă de multe alte tehnici de diagnoză deoarece:

Prin folosirea termografiei în infraroşu în mentenanţa instalaţiilor industriale, defectele incipiente pot fi depistate şi corectate cu mult timp înainte de a se manifesta prin avarieri ; astfel se reduc duratele de întrerupere a funcţionării utilajelor, prin eliminarea opririlor neplanificate şi prin optimizarea planificării reparaţiilor şi a operaţiilor de intreţinere planificate. Aceasta are ca efect imediat reducerea cheltuielilor (economii de energie electrică, economii la reparaţiile mijloacelor fixe), reducerea primelor de asigurare, reducerea duratei verificărilor şi inspecţiilor periodice. De asemenea, creşte gradul de utilizare a utilajelor şi se imbunătăţesc condiţiile de protecţie a muncii.

Sistemele ThV/ThG – IR din generaţiile noi sunt portabile (avand masa sub 3kg, funcţie de tip), fapt care permite ca scanarea termică, vizualizarea imaginilor şi obţinerea termogramelor să fie realizate chiar în locul de funcţionare a echipamentului /instalaţiei. Viteza mare de stocare a datelor, memoria internă (50 de imagini) şi posibilitatea analizei ulterioare a imaginilor în infraroşu, recomandă utilizarea acestor sisteme şi în munca de cercetare.

Domeniile principale de aplicabilitate ale acestei spectaculoase şi extrem de eficiente tehnici de investigare sunt: metalurgie, siderurgie, energetică, electrotehnică, electronică/microelectronică, industria petrolieră, industria constructoare de maşini, industria lemnului, aeronautică, industria de apărare.

Aplicatii in energetică:

Aceste tipuri de lucrari se efectueaza cu aparate speciale manevrate de operatori atestati in acest sens.

Solicită o ofertă

Pentru fiecare dintre serviciile prezentate vă oferim oferta de preț explicită și negociabilă în funcție de tipul și cantitatea de lucrări necesară

are you under 18?

The content behind this door is restricted, make sure you are 18 or above!

Deschide chatul!
Scrie-ne pe Whatsapp
Scrie-ne pe Whatsapp